products

online order

news

Τραχανάς με κοπανιστή

Η πικάντικη κοπανιστή είναι ό,τι πρέπει για να γίνει η σούπα μας ακόμα πιο «θερμαντική».

Υλικά:
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 - 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 450 ml χυμός ντομάτας
  • 800 ml νερό
  • 1/2 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός
Μερίδες: 4
Μαγείρεμα: 15΄
 

Διαδικασία: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 - 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και τη ζάχαρη.

Οταν πάρουν βράση, ρίχνουμε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν το μείγμα αρχίσει να βράζει πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με ψωμί. Αν δεν βρούμε κοπανιστή, ταιριάζει να βάλουμε φέτα ή μπλε τυρί.

Πηγή: Γαστρονόμος