Ο τραχανάς, αφού μαγειρευτεί, πολτοποιείται και γίνεται βελουτέ ενώ δυο προσθήκες τον κάνουν αγνώριστο: Λεπτά φετάκια λουκάνικου και ένα αυγό με ζουμερό ακόμη τον κρόκο μετατρέπουν τη σούπα σε ένα πλήρες, πληρέστατο γεύμα.
Υλικά:
Μερίδες: 2
- 1 φλιτζάνι τραχανά
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνι χοντροτριμμένη φέτα
- 1 χωριάτικο λουκάνικο
- 2 αυγά
- λίγο ελαιόλαδο – αν έχετε αγουρέλαιο, ακόμη καλύτερα
Διαδικασία:
Βάζετε τον τραχανά στην κατσαρόλα με νερό τόσο ώστε να τον σκεπάζει. Τον βάζετε σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση και τον αφήνετε να μαγειρευτεί ανακατεύοντας αρκετά συχνά για να μη κολλήσει.
Όταν πιει το νερό, ρίχνετε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει τελείως ο τραχανάς – όλη η διαδικασία θα πάρει 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμος τον πολτοποιείτε στο μπλέντερ, τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και ρίχνετε τη φέτα για 1 λεπτό, να αρχίσει να λιώνει.
Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει τα συνοδευτικά: Βάζετε τα αυγά σε νερό που βράζει να ποσαριστούν και τα διατηρείτε ζεστά.
Κόβετε το λουκάνικο σε πολύ λεπτά φετάκια και τα περνάτε για λίγα λεπτά από αντικολλητικό τηγάνι να ροδίσουν.
Μοιράζετε την σούπα σε δυο μπολ, ρίχνετε στο καθένα μερικά φετάκια λουκάνικου και ένα αυγό και περιχύνετε με λίγο αγουρέλαιο.