ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τ. (+30) 26210 54457

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραχανάς με κοπανιστή

Τραχανάς με κοπανιστή

Η πικάντικη κοπανιστή είναι ό,τι πρέπει για να γίνει η σούπα μας ακόμα πιο «θερμαντική».

15′ μαγείρεμα | Σύνολο: 15′

 

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1 – 2 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 450 ml χυμός ντομάτας
  • 800 ml νερό
  • 1/2 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός

 

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το νερό και τη ζάχαρη.
  2. Οταν πάρουν βράση, ρίχνουμε λίγο-λίγο τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς. Οταν το μείγμα αρχίσει να βράζει πάλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σούπα, ανακατεύοντας κάθε τόσο.Τέλος, προσθέτουμε 2 κουταλιές κοπανιστή Μυκόνου ή Τήνου, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με ψωμί. Αν δεν βρούμε κοπανιστή, ταιριάζει να βάλουμε φέτα ή μπλε τυρί.
  3. Η παραδοσιακή κοπανιστή Τήνου, με πιπεράτη γεύση και επίγευση αφήνει ελαφρύ κάψιμο και ευχάριστο μούδιασμα.

 

Πηγή: gastronomos.gr

Κοινοποιήστε:

Facebook
Pinterest
Twitter