Τα τελευταία τρυφερά κολοκυθάκια της σεζόν αξιοποιούνται σε μια γρήγορη μακαρονάδα.
15′ προετοιμασία | Σύνολο: 15′
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. μικρά κολοκυθάκια, περασμένα από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας μας (πένες, βίδες)
- 200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 – 6 γεμάτες κουτ. σούπας έτοιμο πέστο βασιλικού (από τα σούπερ μάρκετ)
Διαδικασία
- Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά, για να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, τα στύβουμε καλά, αλλά όχι πάρα πολύ δυνατά για να μην τα λιώσουμε.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και τα στραγγίζουμε.
- Τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου τα βράσαμε, προσθέτουμε το πέστο και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνουμε ένα τελικό ανακάτεμα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Στο ποτήρι: Όταν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη σάλτσα στα ζυμαρικά σας, ανοίξτε ένα Sauvignon blanc, μια Μαλαγουζιά, μια Μαντινεία.
Πηγή: gastronomos.gr